Bomboane cu susan

luni, 4 aprilie 2011 0 comentarii
-3/4 cana nuci, care se lasa la inmuiat peste noapte
- 100 g susan
-2 lg fulgi de cocos bio
-1 cana curmale inmuiate cateva ore
-miere (dupa gust)
-1 lg ulei de cocos 
-1-2 lg cacao pudra(*optional)

Toate ingredientele se mixeaza in robot si apoi se modeleaza in forma de bomboane. Foarte simplu!


(Pozele o sa apara in curand... Dupa ce imi repar calculatorul.)
Aflați mai multe »

Germenii

0 comentarii


In acest articol, voi incerca sa fac o lista cu toate semintele care pot germina si proprietatile acestora. Daca aveti de adaugat ceva, puteti sa imi spunetiJ
Dar mai intai sa ar trebui sa stiti cateva motive pentru care germenii ar trebui sa fie prezenti in dieta noastra zilnica:
  • Elementele nutritive sunt transformate si simplificate: proteinele in aminoacizi, grasimile in acizi grasi esentiali, amidonul in zahar si minerale sau se combina cu proteinele intr-un mod car le mareste utilizarea. Toate aceste procese cresc nutritia si imbunatatesc digestia si asimilarea. De aceea, germenii sunt considerati o hrana predigerata.
  • Proteinele, vitaminele, enzimele, mineralele si sarurile minerale se multiplica de la 300 la 1.200%
  • Clorofila se dezvolta in plantele verzi. (pentru a vedea proprietatile clorofilei si din ce o mai putem obtine, click aici)
  • Anumiti acizi si unele toxine sunt reduse si/sau eliminate
  • Cercetarile realizate de mai multi specialisti au evidentiat existenta in semintele germinate a numerosi factori anti-imbatranire. Este vorba in primul rand de vitamine antioxidante dar si de o gama larga de enzime existente din abundenta in germenii proaspeti (aceasta nu este valabil in aceeasi masura pentru germenii uscati).
  • Germenii inseamna mai mult decat elementele nutritive!! Germenii inseamna HRANA VIE! Un studiu cromografic a demonstrat faptul ca graul germinat este viu. Un cerc al vietii sau un halou a aparut dupa prima zi si a continuat sa se intesifice in fiecare zi. Erau vizibile numeroase procese enzimatice , amidonul se modifica, apareau din abundenta nuante roz de tiamina, dar si proteine. Sub lumina ultravioleta, cercurile fluorescente indicau prezenta niacinei si riboflavinei. Intensitatea totala a culorii si a formei dadea senzatia de viata. Acelasi grau a fost desfacut in geremni, tarate si miez si analiza nu a demonstrat existenta unor semne de viata in partile separate. A fost efectuat un al treilea test asupra aceluiasi grau dupa ce a fost fiert la 100˚C. Nu a germinat deloc si a doua zi a murit. Proteinele au disparut si, desi enzimele existau, ele erau implicate in procesul de descompunere, nu al cresterii. Diferenta dintre crestere si descompunere este ca aceea dintre viata si moarte. Cei care mananca germeni stiu ca mananca hrana vie.  Aceasta energie a vietii inseamna mai mult decat suma partilor nutritive ale semintelor. Semintele moarte sau mancarea cu viabilitatea redusa nu ofera “haloul vietii”.
Germenii de:

    • BROCCOLI
    Au valoare nutritivă şi alimentară ridicată, datorită conţinutului bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale. Broccoli are origine comună cu conopida. Germenii de broccoli reprezintă cea mai complexă sursă naturală de enzime. Prezintă un conţinut ridicat în săruri minerale Fe, K, Mn, Se, Zn, Mg, Ca iar datorită efectului sinergic al elementelor din compoziţie este indispensabil pentru păstrarea sănătăţii. Germenii de broccoli sunt o sursă excelentă de vitamina A si C. Germenii au proprietăţi diuretice bine cunoscute şi ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar.
    Au rol major in eradicarea infectiei cu Helicobacter Pylori; - continutul in calciu este identic cu cel al laptelui, efect favorabil asupra oaselor, dintilor si ganglionilor limfatici; - purifica sangele, imbunatatesc circulatia sangelui si metabolismul celular; - antiinflamatori.

    • CANEPA
    Dintre cele peste 3 milioane de plante comestibile din flora Pământului, nu există o plantă comparabilă cu cânepa din punctul de vedere al valorii nutritive. Proteinele din seminţele de cânepă conţin toţi cei 8 aminoacizi esenţiali, uşor digerabili şi absolut necesari metabolismului. Semniţele de cânepă conţin 30% proteine, 41% grăsimi, 15% carbohidranţi, ele fiind mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. In seminţele de cânepă, acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raport 3:1. În plus, semninţele de cânepă sunt singurele seminţe comestibile care au în componenţa lor cantităţi substanţiale de acid gama-linoleic (GLA), cu efect terapeutic demonstrat. Microelementele prezente în seminţele de cânepă includ strontiu, arseni şi crom. Sunt o sursa bogata de vitamina E.

    • CRESON
    Cresonul este o plantă originară din teritoriul Iranului de azi. Ca plantă medicinală valoroasă, cresonul a fost cunoscut şi utilizat în China încă din anul 1500 a Chr. Are un conţinut ridicat în sulf, respectiv iod, a căror combinaţie este un excelent remediu cu efect de ameliorare a funcţionării glandelor cu secreţie internă. Iodul din compoziţie este indispensabil bunei funcţionări ale tiroidei şi celulelor nervoase. Mai conţine vitamine (A, C, E, K) şi substanţe minerale (Ca, Fe, S). Datorită conţinutului de sorg, este bogat în flavonoide şi fito-antioxidanţi. Efectul benefic al flavonoidelor a fost studiat şi demonstrat în numeroase clinici, atât în ţară, cât şi în străinătate.  
    • DOVLEAC 
    Datorita continutului sau de 45% de acid linoleic sunt considerati si azi principalul remediu in cazul afectiunilor vezicii urinare si ale prostatei. Contin:
    - acid linoleic;  
    - pectina, linamarina;
    - sunt bogati in uleiuri esentiale, favorizeaza absortia vitaminelor A, D, E, K;
    - bogati in vitaminele naturale B12 si E;
    - cantitati mari de Li, Mg, Se (litiu, magneziu, seleniu).
    Actiune:
    - prin continutul de acizi grasi nesaturati sunt indicati pentru cresterea performantelor fizice si psihice;
    - au efect de purificare a sangelui si actiune detoxifianta;
    - previne ingrasarea;
    - inhiba multiplicarea virusilor si bacteriilor patogene in tubul digestiv.

    • FLOAREA-SOARELUI
    Efectele sale de înfrumuseţare corporală au fost cunoscute încă din antichitate. Efectul principal al germenilor, menţinerea sănătăţii epidermei, se datorează conţinutului ridicat în uleiuri, vitamine şi săruri minerale cu acţiune protectoare. Datorită compuşilor cu un conţinut ridicat în fosfaţi prezintă efecte de curăţare, înfrumuseţare şi hrănire a pielii, având rol în combaterea acneei, fiind în acelaşi timp o importantă sursă de vitamina E şi B12, respectiv niacină (vitamina pielii). Contin, de asemenea, 92 de unitati de vitamina D, rar gasita la alte legume. Sunt bogati în compuşi minerali: Fe( necesar pentru celulele rosii din sange), K (predominant in tesutul creierului si necesar pentru functionarea corecta a sistemului nervos), P, Ca( excelent pentru oase si dinti, digestia grasimilor si a carbohidratilor, pentru muschi si sistem nervos) , Fe, Zn, I, Mg (pentru tesutul creierului si al plamanilor).
    • GRAU
    Germenii de grâu conţin substanţele cele mai preţioase şi mai vitalizante din bobul de grâu: produşi fosfataţi uşor asimilabili, săruri minerale (de fier şi mai ales de magneziu - 40 mg la 100 g germeni), proteine complete, oligoelemente şi numeroase vitamine (A, B1, B2, C, E, PP). Datorită conţinutului de sorg, germenii de grau au un procent ridicat de flavonoide şi antioxidanţi de natură vegetală. à puternic efect antioxidant.
    Îmbunătăţesc forţa musculară, reducând durerea ce poate să apară după exerciţiile fizice intense.
    Crest acuitatea vizuala si fortifica sistemul imunitar.
    Se indica in hipovitaminoze, convalescenta si astenie. Medicina traditionala recomanda utilizarea lor in diabet, astm bronsic, reumatism, gastroenterite, constipatie, hemoroizi, litiaza bilara si renala, sindrom premenstrual.
    Indicat a se consuma intre mese, inlocuind chiar masa de seara. 
    • GRAU SPELTA
    Au un efect special de întărire a sistemului nervos. Datorită compoziţiei total diferite de cea a grâului comun, grâul spelta sau alac este recomandat şi persoanelor cu intoleranţă la gluten. Au un conţinut proteic de şase ori mai ridicat faţă de grâul comun, însumând 17–20%, iar conţinutul în aminoacizi este de asemenea însemnat. Conţin minerale Fe, Mg, Ca, P, Se şi vitamine A, B, E. Procentul de seleniu din compoziţie este de 7-8 ori mai ridicat comparativ cu alte cereale. Seleniul este important datorită efectului său antioxidant, util în prevenirea cancerului. Stimulează circulaţia sanguină, creşte aportul de sânge şi oxigen la nivel celular. Contribuie la dezvoltarea masei musculare. Este eficace în combaterea infecţiilor cauzate de Candida. La fumători, influenţează pozitiv capacitatea fizică şi intelectuală, respectiv procesul de regenerare al organismului.
    • IN
    Seminţele de in prezintă un important efect de prevenire a apariţiei cancerului mamar, acţiunea acestora fiind unanim recunoscută de cercetătorii din domeniu. Prezintă un conţinut ridicat în acizi graşi Omega -3 şi lignan (un compus polifenolic special). Continutul de 3-6% de mucina din coaja semintei, alaturi de continutul de celuloza din coaja, favorizeaza peristaltismul intestinal;
    - continutul de mucina sta la baza indicatiei terapeutice din afectiunile gastrointestinale.  Este o importantă sursă de vitamine A, B, C, D, E conţinând în acelaşi timp o imensă cantitate de săruri minerale(K, P, Mg, Ca, S, Fe, Na, Cl, Mn, Si, Zn, F, Al, I.
    • HRISCA
    -Ajuta la circulatia normala a sangelui
    -suport pentru sistemul imun
    -puternic pentru detoxificare
    -contin fier, proteine, calciu, fosfor, complexul de vitamina B, vitamina E cat si biolflavonoizi
    -bogati in vitamina A si C
    -bogati in lecitina, substanta grasa care ajuta corpul sa elimine excesul de colesterol


    Aceasta a fost prima parte. Partea a doua cu lista tuturor germenilor o voi posta in curand. Informatiile le-am preluat din cartea "Germenii-mancarea miraculoasa" de Steve Meyerowitz si de pe site-ul http://www.paradisulverde.com/Alimetatie/Germeni/germenii-alimentul-viu.html

    Aflați mai multe »