Desert de banane

duminică, 27 februarie 2011
Este desertul preferat al Ioanei( poate si pentru ca este inventat de ea).

Ingrediente(o portie):
  • o banana
  • fulgi de nuca de cocos(jumatate de cana)
  • 3-4 curmale
  • suc de lamaie
  • sirop de afine*(sau orice alt sirop de fructe, doar sa fie natural si crud)
Banana se pune in blender, pana se transforma intr-o pasta. Curmalele se taie in bucatele mici. Se amesteca primele 4 ingrediente. Inainte sa se serveasca se adauga siropul de afine.

Voi posta si pozele in curand.


Proprietati:
-  are o valoare nutritiva foarte ridicata
- este energizant
- este recomandat anemicilor, celor extenuaţi, convalescenţilor, copiilor, sportivilor, persoanelor în vârstă.

*la 1/4 afine se adauga 3/4 miere. Se lasa la macerat 6 saptamani intr-un borcan. Se agita zilnic sau cat mai des. Dupa cele 6 saptamani, se strecoara siropul si se pune intr-o sticluta inchisa la culoare( se pot adauga si cateva picaturi de tinctura de propolis). Afinele se pastreaza in borcan si se folosesc la diverse deserturi.

2 comentarii:

Gabriela at: 27 februarie 2011 la 06:09 spunea...

Mmmm...suna delicios. Imi plac foarte mult bananele

Anneline at: 27 februarie 2011 la 06:11 spunea...

si mie imi plac foarte mult... dupa ce incerci desertul sa imi spui cum ti s-a parut;))

Trimiteți un comentariu