Fenomenul Kirlian

miercuri, 1 august 2012

Kirlian este un fenomen vechi, numit dupa inventatorul rus Semion Davidovich Kirlian, care a devenit celebru în anul 1939. Principiile tehnice constau în aplicarea unui câmp electric de înaltă tensiune în apropierea unei plăci fotografice, care declanşează apariţia unei lumini radiante în jurul obiectului fotografiat.
Există înregistrări disponibile care arată că la începutul secolului XX, preotul şi inventatorul, Roberto Landell de Moura a făcut experimente fotografice de acest gen, în care a captat, pentru prima dată, ceea ce se credea a fi aura umană. Au urmat apot controversele, iar în cele din urmă a fost obligat de către Biserică să renunţe la experimentele sale.
Cu ce ne ajuta pe noi acest fenomen? Pai, in primul rand ca sa putem masura energia (sau viata) din ceea ce mancam. Pe baza acestor experimente s-a observat ca legumele si fructele neprocesate termic au o valoare energetica mult mai mare. De asemenea, s-a putut observa o energie mai mare in intensitate la fructele crescute organic fata de cele crescute conventional. Mai are cineva nevoie de alte dovezi pentru a se convinge de faptul ca fructele si legumele proaspete sunt mult mai sanatoase decat cele procesate? 
Mai jos aveti cateva imagini:
Vlastar de linte proaspat (stanga) si vlastar de linte procesat la 40°C timp de 3 min.
Porumb crud (stanga) si porumb copt (dreapta)

 Salata gatita (stanga) si salata cruda (dreapta)
ciuperca crescuta organic (stanga) si ciuperca crescuta conventional 

Surse de informatie:

Poze: Google

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu