Ingrediente:
Chiftelute:
- 1 cana naut (lasat peste noapte in apa)
- 1 cana de nuci/alune/migdale etc.
- 1/2 cana de germeni de linte(optional)
- 2-3 morcovi mici
- 1-2 cepe mici sau usturoi
- 2-3 radacini de telina
- marar, patrunjel (cat considerati)
- 2-3 lg. ulei de extravirgin de masline
- 1/4 cana sos de soia
- 1-2 lg. condimente naturale
Toate ingredientele se pun in robot si se mixeaza de mai multe ori, pana devin (aproximativ) ca o pasta. Apoi incercati sa modelati chiftelutele. Daca nu reusiti, mai adaugati putin ulei de masline.
Sos:
- Smantana de caju*
- 4-5 castraveti murati
Castravetii ii taiati cubulete si ii amestecati cu smantana. Cu acest sos acoperiti chiftelutele inainte de servire.
*Reteta pentru smantana am preluat-o din cartea Doamnei Ligia Pop.
Ingrediente pentru smantana:
- 1 cana nuci caju (inmuiate o ora)
- 1/4 cana apa
- sare dupa gust
Cele trei ingrediente se proceseaza in blender.
( Pentru cei care doresc sa fie mai asemanatoare chiftelutele crude cu cele gatite le pot lasa in deshidrator cateva ore. Noi le-am mancat fara sa le lasam la deshidrator si au fost foarte delicioase si asa.)
Pofta buna!
Cateva proprietati:
- prin consumul a 150g de chiftelute sunt asigurate: cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden (minereu esential pentru sanatate) al organismului, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine.
- o mare parte din ingrediente scad colesterolul
- sunt pline de enzime care produc antioxidanti
- ajuta la intarirea sistemului imunitar si in perioade de convalescenta
- sunt asigurate vitaminele: A, B, C, K, PP
1 comentarii:
Imi place salata de naut(sau humus, cum i se mai spune) si cred ca si chiftelutele sunt la fel de bune
Trimiteți un comentariu