Targ raw vegan

marți, 15 martie 2011 2 comentarii
Pe 27 martie 2011, la Rin Grand Hotel din Bucuresti, in sala de conferinte Paris, Strada Vitan-Bârzeşti, nr 7D, et 13, Bucuresti se va desfasura prima editie a Targului de Primavara Raw Vegan. ( abia astept \:D/)

Pentru cei care circula cu mijloace de trasport in comun, e bine de stiut ca in fata hotelului se afla statia autobuzului 102. Sunt 3 statii de autobuz pana la metrou, statia Aparatorii Patriei (linie directa pana la Unirii, 5 statii). In partea opusa, tot cu 102, se poate ajunge la autobuzul 123 (sunt 3 statii) care merge catre Piata Unirii. Link la Google Maps, pentru a vedea harta de mai jos marita.

Organizatorii sunt Ligia Pop (www.ligiapop.com, coordonator national) raw vegan chef, autoarea primei carti de retete, Retete Vegane fara Foc”, impreuna cu Quark SRL, distribuitor autorizat de roboti de bucatarie de ultima generatie.
Targul va fi deschis publicului larg, incepand cu ora 10:00-20:00, iar intrarea va fi gratis. Vom aveam expozanti, care vor oferi vizitatorilor o gama larga de produse diverse. De la electrocasnice de ultima generatie, carti de retete, legume si fructe bio, tavite si caserole cu seminte germinate si vlastari, uleiuri aromatice, si pana la delicatese raw vegan ambalate sau proaspat preparate. In concomitent cu expozitia, intr-o sala special amenajata vor fi demonstratii culinare si prezentari de sanatate, incepand cu ora 13:00.
  1. Ligia Pop – carte de bucate, Retete vegane fara foc
  2. Quark S.R.L. – aparatura de ultima generatie folosita in bucataria zilnica
  3. Ligia Pop si Liliana Udrea – seminte germinate si vlastari
  4. Paradisul Verde – produse naturale, bio si uleiuri presate la rece
  5. Superalimente – alimente raw vegan si superfoods
  6. Andreea Lazarescu – superfoods si produse raw vegan ambalate
  7. Biodumbrava – microferma ecologica, cruditati bio si muraturi
  8. Pukka Food – produse raw, fructe si legume bio
  9. DR. Cleopatra Coroaba – detoxificare
  10. Nicoleta Azoitei – aromaterapie cu uleiuri eterice pure
  11. Holistic Soma – masaj, apiterapie, psihoterapie, etc.
  12. Nuci de Sapun – cosmetice naturale si detergenti naturali
  13. Endeasoap – sapunuri 100% naturale din uleiuri presate la rece
  14. Jovis – sapunuri si cosmetice 100% naturale
  15. Carti de bucate si sanatate
  16. SportyChoco – bunatati raw si cosmetice handmade bio
  17. CrudSiSanatos – superfoods si cosmetice handmade
  18. Zepter International – linia VacSy
  19. Florica Mihai – terapie Bowen si masaj cu uleiuri esentiale de puritate terapeutica
  20. BioBunatati si Cosmetice Bio, marca Olivo
Lista demonstratiilor culinare si prezentarilor de sanatate, care se vor desfasura incepand cu orele 13:00. La aceste evenimente se va percepe o taxa pentru acoperirea ingredientelor si efortului.

Va multumesc si va asteptam cu drag pe toti, de la mic la mare!

 Articolul intreg il pueti gasi pe site-ul doamnei Ligia Pop. Click aici
Aflați mai multe »

Salata de "boeuf" vegana cruda

luni, 7 martie 2011 2 comentarii
Eh, nu este chiar salata de "boeuf" traditionala. Dar este una cu un gust foarte asemanator, poate chiar mai bun.


Ingrediente(toate crude):
  • 4-5 morcovi
  • o cana mazare
  • 4-5 castraveti murati
  • 2 radacini de telina
  • porumb
  • 1 avocado(inlocuieste cartofii fierti)
(bineinteles ca mai puteti adauga si alte legume, dupa preferinta)

Morcovii, telina, si avocado'ul se taie bucatele mici.

Pt maioneza avem nevoie de:
  •  1 avocado bine copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lgt mustar
  • ulei presat la rece de masline
  • sare 
Avocado se curata de coaja si sambure si se taie bucatele. Se pune in vasul robotului impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare.
Se adauga mustarul, sarea si putin cate putin din ulei, ca la maioneza obisnuita. 
La sfarsit sa amesteca toate ingredientele si salata este gata. Pofta buna!

Aflați mai multe »

Salata cu tofu

luni, 28 februarie 2011 1 comentarii
O alta reteta, inventata tot de Ioana.
Ingrediente:
- 4-5 morcovi medii
- 3 radacini de telina
- 1 avocado
- 3 castraveti murati
- 1-2 rosii
- branza tofu ~ 100g
- sos de soia(dupa gust)
- ulei de masline
- masline negre (cate doriti)- condimente (optional)

Toate ingredientele, mai putin ultimele 4, se taie bucatele, apoi se amesteca. Se adauga si ultimele 4 ingrediente. Acum aveti o salata delicioasa! Pofta buna!
Aflați mai multe »

Cescuta de ceai - Pr. Arsenie Boca

0 comentarii
Am primit-o pe email mai demult. Cred ca ne-ar fi tuturor mai usor sa trecem peste greutati daca am stii aceasta poveste.:D   
"O familie a plecat într-o excursie în Orient să cumpere ceva dintr-un frumos magazin de antichităţi, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversari de la căsătorie. Amândurura le plăceau antichităţile şi produsele din argilă, ceramice, în special ceştile de ceai. Au observat o ceaşcă excepţională şi au întrebat:”Putem să vedem ceşcuţa aceea? Nu am văzut niciodată ceva atât de frumos.” În timp ce doamna le oferea ceea ce ceruseră, ceşcuţa de ceai a început să vorbească: “Voi nu puteţi să înţelegeţi. Nu am fost de la început o ceşcuţă de ceai. Cândva am fost doar un bulgăre de argila roşie. Stăpânul m-a luat şi m-a rulat, m-a bătut tare, m-a frământat în repetate rânduri, iar eu am strigat: “Nu face asta!”,“Nu-mi place!” “Lasă-mă în pace,” dar el a zâmbit doar şi a spus cu blândeţe:“Încă nu!”. Apoi, ah! Am fost aşezată pe o roată şi am fost învârtită, învârtită, învârtită. ”Opreşte!” Ameţesc! O să-mi fie rău!” am strigat. Dar stăpânul doar a dat din cap şi a spus, liniştit:”Încă nu.” M-a învârtit, m-a frământat şi m-a lovit, şi m-a modelat până a obţinut forma care i-a convenit şi apoi m-a băgat în cuptor. Niciodată nu am simţit atâta căldură. Am strigat, am bătut şi am izbit uşa ... “Ajutor! Scoate-mă de aici!”. Puteam să-l văd printr-o deschizătură şi puteam citi pe buzele sale în timp ce clătina din cap dintr-o parte în alta:”Încă nu.” Când mă gândeam că nu voi mai rezista încă un minut, uşa s-a deschis. Cu atenţie, m-a scos afară şi m-a pus pe raft... am început să mă răcoresc. O, mă simţeam atât de bine! ”. Ei, aşa este mult mai bine” m-am gândit. Dar, după ce m-am răcorit, m-a luat, m-a periat şi m-a colorat peste tot… mirosurile erau oribile. Am crezut că mă sufoc. “O, te rog, încetează, încetează", am strigat. EL doar a dat din cap si a spus: “Încă nu!” Apoi, deodată, m-a pus din nou în cuptor. Numai că acum nu a mai fost ca prima dată. Era de două ori mai fierbinte şi simţeam că mă voi sufoca. L-am rugat. Am insistat. Am strigat, am plans, eram convinsă că nu voi scăpa. Eram gata să renunţ. Chiar atunci, uşa s-a deschis şi EL m-a scos afara şi, din nou, m-a aşezat pe raft, unde m-am răcorit şi am aşteptat, şi am aşteptat întrebându-mă: ”Oare ce are de gând să-mi mai facă?” O oră mai târziu mi-a dat o oglindă şi a spus: ”Uită-te la tine.” Şi m-am uitat. Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu. Este frumoasă. Sunt frumoasă!!! El a vorbit blând: “ Vreau să ţii minte, ştiu că a durut când ai fost rulată, frământată, lovită, învârtită, dar, dacă te-aş fi lăsat singură, te-ai fi uscat. Ştiu că ai ameţit când te-am învârtit pe roată, dar, dacă m-aş fi oprit, te-ai fi desfăcut bucăţele, te-ai fi fărâmiţat. Ştiu că a durut şi că a fost foarte cald în cuptor şi neplăcut, dar a trebuit să te pun acolo, altfel te-ai fi crăpat. Ştiu că mirosurile nu ţi-au făcut bine când te-am periat şi te-am colorat peste tot, dar, dacă nu aş fi făcut asta, niciodată nu te-ai fi călit cu adevarat. Nu ai fi avut strălucire în viaţă. Dacă nu te-aş fi băgat pentru a doua oară în cuptor, nu ai fi supravieţuit prea mult fiindcă acea întărire nu ar fi ţinut. Acum eşti un produs finit. Acum eşti ceea ce am avut în minte prima dată când am început să lucrez cu tine...”

Morala este aceasta: Dumnezeu ştie ce face cu fiecare dintre noi. EL este OLARUL, iar noi suntem argila LUI. EL ne va modela, ne va face şi ne va expune la presiunile necesare pentru a fi lucrări perfecte care să împlinească buna, plăcuta, sfânta SA voie.
Dacă viaţa pare grea şi eşti lovit, bătut şi împins aproape fără milă; când ţi se pare că lumea se învârteşte necontrolat, când simţi că eşti într-o suferinţă îngrozitoare, când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă, aşează-te şi gândeşte-te la cele citite aici şi apoi discută puţin cu OLARUL.
Aflați mai multe »

Desert de banane

duminică, 27 februarie 2011 2 comentarii
Este desertul preferat al Ioanei( poate si pentru ca este inventat de ea).

Ingrediente(o portie):
  • o banana
  • fulgi de nuca de cocos(jumatate de cana)
  • 3-4 curmale
  • suc de lamaie
  • sirop de afine*(sau orice alt sirop de fructe, doar sa fie natural si crud)
Banana se pune in blender, pana se transforma intr-o pasta. Curmalele se taie in bucatele mici. Se amesteca primele 4 ingrediente. Inainte sa se serveasca se adauga siropul de afine.

Voi posta si pozele in curand.


Proprietati:
-  are o valoare nutritiva foarte ridicata
- este energizant
- este recomandat anemicilor, celor extenuaţi, convalescenţilor, copiilor, sportivilor, persoanelor în vârstă.

*la 1/4 afine se adauga 3/4 miere. Se lasa la macerat 6 saptamani intr-un borcan. Se agita zilnic sau cat mai des. Dupa cele 6 saptamani, se strecoara siropul si se pune intr-o sticluta inchisa la culoare( se pot adauga si cateva picaturi de tinctura de propolis). Afinele se pastreaza in borcan si se folosesc la diverse deserturi.
Aflați mai multe »

Dansul – arta corpului

duminică, 20 februarie 2011 3 comentarii
Dansul – arta corpului

A dansa este una dintre putinele activitati care imbina arta cu sportul intr-un mod cat se poate de armonios. Pentru mine, este cel mai placut mod de a ma relaxa dupa scoala. Nu vreau sa spun ca celelalte sporturi (gen fotbal sau baschet) nu imi plac sau ca dansul este cel mai bun dintre toate, dar prin dans se poate exprima ceea ce prin alte sporturi (sau chiar arte) nu se poate: frumusete, eleganta, dar in acelasi timp si forta, pasiune si nu numai.
De asemenea, conform oamenilor de stiinta, a lua cursuri de dans este un mod prin care ne mentinem si mintea si corpul sanatoase.
Kiki 

  • Dansul nu numai ca ajuta copiii sa se dezvolte armonios si sa faca sport, dar le mareste acestora increderea in sine si le intareste relatiile sociale. 
  • copiii devin mult mai disciplinati
  • Dansul ajuta la pastrarea conditiei fizice si la reducerea stresului
  • Sedentarismul, lipsa de incredere in sine sunt vindecate de dans
  • Dansul este folosit si ca terapie in cazul "persoanelor cu paralizie cerebrala, autism, tulburari emotionale (la copii), diverse tulburari neurologice, persoane cu dizabilitate mintala, precum si la cei cu hipoacuzie sau cecitate"
  • Stimuleaza creativitatea
  • Ne  ajuta sa ne exprimam sentimentele sau conflictele din interior
  • Persoanele care iau cursuri de dans un timp mai indelungat sunt mai gratiosi si ajung sa isi cunoasca mult mai bine corpul
  • Un alt avantaj este ca poate fi practicat pana la varste foarte inaintate
Din propria mea experienta, am observat ca fetele (dar si baietii) care fac dans de performanta arata mult mai bine decat cele care practica orice alt sport. Alte sporturi, pe langa faptul ca dezvolta musculatura corpului intr-un mod diferit, schimba si caracterul unei fete, devenind mai ,,baietoasa”. Nu in toate cazurile, bineinteles; in plus, este doar o parere personala.
Imi place sa dansez de mica, dar m-am apucat de dansuri abia de 5 ani. Intotdeauna am admirat dansatorii adevarati, cei care exprimau prin miscari tot ce se putea mai frumos... Pe langa faptul ca ador ceea ce fac, am cunoscut o multime de persoane minunate si impreuna am reusit sa facem lucruri minunate( si nu ma refer doar la dans).  As putea sa mai adaug si ca mi-am rezolvat problemele destul de grave pe care le aveam la coloana(cifoza si scolioza).
Echipa noastra a luat primul loc, doi ani la rand, la Cupa Nationala a Majoretelor (la sectiunea pom-pon) si mai jos este dansul cu care am castigat. Este putin modificat fata de cel pe care l-am dansat la Cupa, din cauza faptului ca una dintre cele mai bune fete si-a rupt mana si a trebuit sa renuntam la cateva miscari si sa schimbam putin coregrafia. Sa imi lasati parerea voastra!
Chiar daca fac dansuri moderne, sunt o foarte mare fana a dansurilor sportive si a baletului. Si cu ocazia aceasta, pentru ceilalti fani, uitati cateva coregrafii(de show) care au la baza dansul sportiv sau/si baletul (contemporan):
 



Daca v-am convins sau nu, nu stiu. Pot doar sa spun ca nu aveti nimic de pierdut daca doriti sa va inscrieti la un curs de dans (sau sa dansati pur si simplu, in timpul liber), nici macar timpul, pentru ca timpul petrecut intr-un mod placut nu este un timp pierdut.
Cateva poze cu noi(am vrut sa pun mai putine, dar oricum a fost si asa greu de ales, pentru ca nu ma puteam indura sa nu impart cu voi cat mai multe):
 

  



  
Dans grupa mica + grupa mare

 Doamna Angi cu Madalina, Miruna si Andra( cantonament, Franta)
Piticii la antrenament (nu-i asa ca sunt niste scumpi?;)) ) 

 Piticii dansand

Piramidele


 Super saritura Andreei
 Andreea si Carmen
 Vals
 Latino
 Noi
 Dans de cabaret (Ioana si Lavinia)

 Balet contemporan

 Eu






Aflați mai multe »

Chiftelule de naut raw

vineri, 18 februarie 2011 1 comentarii
Ingrediente:

Chiftelute:
  • 1 cana naut (lasat peste noapte in apa)
  • 1 cana de nuci/alune/migdale etc.
  • 1/2 cana de germeni de linte(optional)
  • 2-3 morcovi mici
  • 1-2 cepe mici sau usturoi
  • 2-3 radacini de telina
  • marar, patrunjel (cat considerati)
  • 2-3 lg. ulei de extravirgin de masline
  • 1/4 cana sos de soia
  • 1-2 lg. condimente naturale
Toate ingredientele se pun in robot si se mixeaza de mai multe ori, pana devin (aproximativ) ca o pasta. Apoi incercati sa modelati chiftelutele. Daca nu reusiti, mai adaugati putin ulei de masline.
  
Sos: 
  • Smantana de caju*
  • 4-5 castraveti murati
Castravetii ii taiati cubulete si ii amestecati cu smantana. Cu acest sos acoperiti chiftelutele inainte de servire.

 *Reteta pentru smantana am preluat-o din cartea Doamnei Ligia Pop.
Ingrediente pentru smantana:
  • 1 cana nuci caju (inmuiate o ora)
  • 1/4 cana apa
  • sare dupa gust
Cele trei ingrediente se proceseaza in blender.

( Pentru cei care doresc sa fie mai asemanatoare chiftelutele crude cu cele gatite le pot lasa in deshidrator cateva ore. Noi le-am mancat fara sa le lasam la deshidrator si au fost foarte delicioase si asa.)

Pofta buna!


Cateva proprietati:
  • prin consumul a 150g de chiftelute sunt asigurate: cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden (minereu esential pentru sanatate) al organismului, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine.
  • o mare parte din ingrediente scad colesterolul
  • sunt pline de enzime care produc antioxidanti
  • ajuta la intarirea sistemului imunitar si in perioade de convalescenta
  • sunt asigurate vitaminele: A, B, C, K, PP
Aflați mai multe »