Painici (chips) din spanac

joi, 3 mai 2012
Daca tot am scris ce bunatati ne ofera primavara, am zis ca trebuie sa gasesc si cateva modalitati prin care sa profitam de ele. Asa ca m-am gandit sa incerc o varianta de "painici din spanac". Le spun painici pentru ca le folosesc in loc de painea obisnuita. Sunt foarte usor de facut si puteti adauga tot ce va trece prin minte. Daca nu aveti deshidrator, puteti sa folositi compozitia pe post de pateu D

Ingrediente: 
  • 2 cani seminte floarea-soarelui tinute in apa peste noapte
  • 1/2 cana nuci braziliene tinute in apa peste noapte (optional; le-am pus doar pentru ca imi place foarte mult gustul lor)
  • 4-5 cani spanac
  • usturoi (optional, dupa gust)
  • 1 lgt chimen (optional)
  • sare
 Compozitia se pune in robot. Eu am pus mai intai semintele, apoi spanacul si condimentele si le-am amestecat pe toate intr-un castron. Compozitia se leaga foarte bine si e usor de modelat. Se intinde compozitia, iar stratul trebuie sa fie indeajuns de gros incat sa nu se rupa cand incercam sa il dezlipim, ii dam o forma si il punem la deshidrator aproximativ 8 ore (se poate si mai putin, dar nu am vrut sa risc sa nu se faca) la 35-38° C.

Cam asa mi-a iesit mie: 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu