Chiftelule de naut raw

vineri, 18 februarie 2011
Ingrediente:

Chiftelute:
  • 1 cana naut (lasat peste noapte in apa)
  • 1 cana de nuci/alune/migdale etc.
  • 1/2 cana de germeni de linte(optional)
  • 2-3 morcovi mici
  • 1-2 cepe mici sau usturoi
  • 2-3 radacini de telina
  • marar, patrunjel (cat considerati)
  • 2-3 lg. ulei de extravirgin de masline
  • 1/4 cana sos de soia
  • 1-2 lg. condimente naturale
Toate ingredientele se pun in robot si se mixeaza de mai multe ori, pana devin (aproximativ) ca o pasta. Apoi incercati sa modelati chiftelutele. Daca nu reusiti, mai adaugati putin ulei de masline.
  
Sos: 
  • Smantana de caju*
  • 4-5 castraveti murati
Castravetii ii taiati cubulete si ii amestecati cu smantana. Cu acest sos acoperiti chiftelutele inainte de servire.

 *Reteta pentru smantana am preluat-o din cartea Doamnei Ligia Pop.
Ingrediente pentru smantana:
  • 1 cana nuci caju (inmuiate o ora)
  • 1/4 cana apa
  • sare dupa gust
Cele trei ingrediente se proceseaza in blender.

( Pentru cei care doresc sa fie mai asemanatoare chiftelutele crude cu cele gatite le pot lasa in deshidrator cateva ore. Noi le-am mancat fara sa le lasam la deshidrator si au fost foarte delicioase si asa.)

Pofta buna!


Cateva proprietati:
  • prin consumul a 150g de chiftelute sunt asigurate: cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden (minereu esential pentru sanatate) al organismului, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine.
  • o mare parte din ingrediente scad colesterolul
  • sunt pline de enzime care produc antioxidanti
  • ajuta la intarirea sistemului imunitar si in perioade de convalescenta
  • sunt asigurate vitaminele: A, B, C, K, PP

1 comentarii:

Gabriela at: 26 aprilie 2011 la 03:23 spunea...

Imi place salata de naut(sau humus, cum i se mai spune) si cred ca si chiftelutele sunt la fel de bune

Trimiteți un comentariu